Iskam3D.com

На ти със стереоскопичните 3D технологии и продукти

Iskam3D.com header image 2

Ъпгрейд на LG Optimus 3D за достъп до 3D Game Converter

06/11/2011 · Няма коментари · Разни


У нас в смартфоните LG Optimus 3D в продажба все още са с по-стария фирмуер версия V10D, като от известно време е налична и по-актуалната версия V10K, която добавя и софтуера 3D Game Converter. Благодарение на това приложение вие ще можете да играете в стереоскопичен 3D режим на игрите за Android, които все още нямат официална стерео 3D версия, тъй като 3D Game Converter ги конвертира в реално време в стерео 3D приложения за автостереоскопичния 3D екран на смартфона (не изисква носене на очила, за да имате усещане за обем на образа). Това, при все още скромния брой игри с официална стерео 3D поддръжка е голям плюс за LG Optimus 3D, така че собствениците на устройството е добре да го обновят до последната версия на фирмуера.

Процедурата по обновяване обаче е малко по-особена и към момента все още не можете да направите ъпдейта направо от смартфона, като при проверка за софтуерни ъпдейти директно от LG Optimus 3D P920 все още се показва, че такива липсват. Инсталацията на новия фирмуер V10K изисква да използвате софтуерния инструмент LGMobile Support Tool (B2CAppSetup.exe), с които да обновите софтуера на смартфона си от своя компютър. Освен LGMobile Support Tool е нужно да изтеглите и инсталирате и USB драйверите за устройството на вашия компютър (LGUnitedMobileDriver_S4981MAN35AP22_ML_WHQL_Ver_3.5.exe), а самия телефон не трябва да е с активна опция “Mass storage only”, за да може да бъде правилно отчетен от софтуера.След като бъде отчетено устройството и вие стартирате обновяването на фирмуера, ако не разполагате с друг необходим софтуер, то той ще бъде автоматично изтеглен и инсталиран. След което следва изтеглянето на самия нов фирмуер за телефона, нещо, което може да отнеме известно време, в зависимост от скоростта на Интернет връзката ви в момента. Така или иначе не би трябвало да са ви нужни повече от десетина-петнадесет минути за изтегляне на нужните файлове…Следват още около десетина минути за самата инсталация на фирмуера върху устройството, време, в което не е никак добра идея да си играете с телефона, като най-вече трябва да внимавате да не изключите USB кабела или случайно да извадите батерията. Като цяло процедурата по инсталацията на новия фирмуер V10K за LG Optimus 3D не би трябвало да отнеме много повече от двадесетина минути.Към края на месеца се очаква и появата на нов ъпдейт за LG Optimus 3D, който би следвало да обнови и версията на Android операционната система до 2.3, тъй като в момента тя все още е на 2.2.2. По-важният момент обаче е че V10K фирмуера, добавящ приложението 3D Game Converter вече е наличен и е добре да го инсталирате още сега.

Ето и един списък с всичките 56 игри, за които вече има профили за автоматично разпознаване и активиране на оптимални настройки за обем при конвертирането на игрите от обикновен 3D в стереоскопичен 3D режим:

3D Bioball
AngryBirds
AngryBirds Korea
AngryBirds Rio
AngryBirds Rio Korea
AngryBirds Seasons
AngryBirds Seasons Korea
Asphalt5
Assassins Creed
Avatar
Backbreaker
Brothers In Arms 2
Carrom3D Pro
Cordy
Crazy Snowboard HD Pro
Dungeon Defender
Dungeon Hunter
Eternal Legacy
FIFA 10
Fishing Kings
Freekick Battle
Fruit ninja
Gangstar
GangstarMV
Google Earth
GT Racing
GuerrillaBob
Hawx
HeavyGunner
Hero Of Sparta
Homerun battle 3D
Hungry Shark
Hungry Shark2
Iron Sight
Let’s Golf!
Modern Combat 2 HD
Morern Combat Sandstorm
NFS Shift
Pocket Legends
Raging Thunder
Raging Thunder 2
RealSoccer 2010
Samurai 2 Vengeance
Skies Of Glory
Spearfishing
Speed Forge 3D
Speedx 3D
Spider Man
Splinter Cell Conviction
Starfront:Collision
The Last Defender
TNA iMPACT!
TurboFly3D
Virtual Table Tennis 3D
Winning Eleven 2011
Wood Olympics 3D

Тези игри би следвало да бъдат автоматично разпознати от 3D Game Converter приложението (стартирането им в стерео 3D режим става през самия софтуер, а не директно от менюто с приложения). Освен тях разбира се можете да конвертирате и доста други игри за Android, които използват OpenGL, но ще се наложи сами да откриете оптималните настройки за обем. Очаквайте съвсем скоро и по-подробен преглед на самия 3D Game Converter софтуер и неговите възможности и представяне…

Тагове: ····Все още никой не е коментирал по темата, остави своето мнение...

Публикувай коментар